Laureatii programului "AsoclicK, din solidaritate pentru educatie"
Ne face o mare bucurie sa anuntam castigatorii programului de donatii „AsoclicK, din solidaritate pentru educatie” desfasurat in colaborare cu partenerii nostri dragi, Kaufland Romania.
Dupa cum stiti deja, aceasta campanie a fost adresata structurilor non-profit din Romania cu propuneri de proiecte in scopul ameliorarii sau perfectionarii in ceea ce priveste formarea, integrarea si educarea persoanelor din comunitatile devaforizate. In aceasta categorie se incadreaza copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.
Pentru a participa la acest proiect si a avea sansa de a castiga calculatoare reconditionate pentru sustinerea activitătilor educationale, institutiile au trebuit sa completeze un formular de candidatura in care sa descrie proiectul pe care vor sa il realizeze cu aceste echipamente.
Jurizarea proiectelor a avut loc pe data de 19 iulie si au fost parcurse in total 175 de proiecte eligibile pentru care se vor dona 500 de echipamente IT reconditionate.
Multumim organizatiilor participante, sponsori si parteneri pentru interesul detaliat manifestat in evaluarea fiecarui proiect. Stim ca efortul lor nu a fost simplu, ca activitatile educationale propuse au fost multiple, detaliate, realizabile si originale, iar alegerile au fost greu de luat.
In final au fost desemnate 85 de proiecte castigatoare.
Lista completa o regasiti aici.
Felicitari tuturor!
Totodata, inmanarea premiilor pentru proiectele castigatoare va avea loc inainte de inceperea anului scolar, mai precis in perioada cuprinsa intre 1-15 septembrie 2016. Detaliile cu privire la predarea echipamentelor IT le vom anunta in curand pe site-ul nostru www.educlick.ro cat si pe pagina de facebook Ateliere Fara Frontiere.
AsoclicK, un proiect de solidaritate digitala
Asoclick este un proiect de donatii IT organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania.
Proiectul AsoclicK face parte din programul Educlick, programul national de solidaritate digitala prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non-profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. Acest program reda dreptul copiilor si tinerilor la educatie digitala, prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT, si integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piata muncii, prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere.
Obiectivul general al proiectului consta in reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile in Romania, si are ca obiective specifice:
- identificarea structurilor non-profit din Romania (ONG-uri, institutii de invatamant si institutii sociale) care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educatie sau integare sociala si/sau profesionala;
- selectionarea si echiparea celor mai bune proiecte cu materiale IT revalorizate, modernizate si dotate cu software-ul potrivit, astfel incat initiativele lor sa devina realitate;
- consolidarea capacitatilor structurilor laureate cu scopul de a facilita activitati de educatie sau de predare bazate pe TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicarii).
Colaborarea dintre Ateliere Fara Frontire si Kaufland Romania a inceput in 2013, in cadrul santierului de solidaritate de la Campina, judetul Prahova, in Complexul de Servicii Comunitare «Sf. Filofteia», centru destinat copiilor cu dizabilitati urmand sa devina partener financiar al programului un an mai tarziu, in 2014, facand posibila donarea a 1000 de pack-uri informatice complete pentru a premia proiecte de educatie, integrare si formare a unui public vulnerabil.
Prin acest partenariat, Kaufland se alatura demersului initiat de Ateliere Fara Frontiere de a reduce decalajul informatic in Romania si contribuie astfel la consolidarea capacitatii institutiilor de invatamant si a asociatiilor de a pune in practica proiecte de IT&C, sprijinind in acelasi timp integrarea socio-profesionala.