Pentalog dă un Byte De Ajutor în sprijinul a două școli din județul Suceava
“Dăm un Byte de Ajutor” este un program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate digitală derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere.
În 2018, Ateliere Fără Frontiere și-a propus, prin intermediul programului “Dăm un Byte de Ajutor”, să doteze 30 de unități educaționale cu 450 de echipamente IT (în medie 15 pentru fiecare școală), oferind acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor lor pentru 6.000 de copii și tineri și sprijinind peste 350 de profesori în acest demers educațional.
Pentalog România a contribuit la dotarea cu echipamente IT a două școli din Suceava
Compania Pentalog România, furnizor de servicii de consultanță IT, servicii cloud și dezvoltare software, a înțeles importanța educației IT și se implică activ, de mulți ani, în dezvoltarea acestui sector, în România și Republica Moldova.
În cadrul proiectului “Dăm un Byte de Ajutor”, Pentalog România a contribuit la dotarea laboratoarelor IT din două școli din județul Suceava. Astfel, 30 de calculatoare PC complet utiliate și cu licență Microsoft au ajuns la Liceul Tehnologic "Vasile Cocea" Moldovița și la școala "Ștefan cel Mare" Putna.
Putna este o comună aflată în partea de nord a județului Suceava, în Obcinele Bucovinei. La Putna, 293 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale “Stefan cel Mare” se bucură de aceste calculatoare. 163 elevi sunt în ciclul primar și 130 elevi sunt în ciclul gimnazial. Câte 125 de elevi folosesc calculatoarele săptămânal, pentru curriculum școlar, sub supravegherea și îndrumarea a 4 cadre didactice.
Amplasat în comuna Moldovița, la 75 de km de municipiul Suceava și 30 de km de Câmpulung Moldovenesc, Grupul Școlar “Vasile Cocea” oferă o alternativă educațională viabilă pentru mulți tineri din comună sau din zonele învecinate. Între 160 și 180 de elevi folosesc calculatoarele donate Liceului Tehnologic “Vasile Cocea” din Moldovița. Echipamentele sunt utilizate câte 8-10 ore pe săptămână, în cadrul laboratorului de învățare alternativă, consiliere și orientare/activități remediale în Centrul „Nouă Ne Pasă” Moldovița, sub îndrumarea a 12 cadre didactice. Cu această donație primită au putut fi diversificate activitățile centrului.
În contextul rural din România, în care mulți copii sunt afectați de sărăcie, educația poate reprezenta șansa acestor copii de a deveni competitivi pe piața muncii în vederea facilitării unei incluziuni profesionale și sociale reale. De aceea, nu doar accesul la o instituție de învățământ determină participarea la actul educațional, ci și condițiile existente în cadrul acestora, respectiv dotările de care dispune școala, materialele didactice/instrumentele moderne prin care se transmite informația.
Pentalog este o platforma de servicii IT care acoperă integralitatea provocărilor digitale ale unei companii, dedicată acompanierii start-up-urilor, IMMurilor și marilor grupuri în definirea și implementarea strategiilor de creștere, bazându-se pe o echiăa de 1.000 de angajați, pe 3 continente. Platforma Pentalog oferă soluțiile necesare pentru nevoile de recrutare IT/freelancing, consultanță IT și dezvoltare software, marketing digital cât și de finanțare. Compania are filiale în Franța, România, Republica Moldova, Vietnam, Germania, Statele Unite ale Americii și Mexic. Mai multe informații pe www.pentalog.ro
Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească care vizează inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate, militând împotriva excluziunii sociale prin grijă față de mediu și prin educație.
Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro