AsoclicK, din solidaritate pentru educatie, cu Kaufland Romania
Ateliere Fara Frontiere si Kaufland Romania sunt bucurosi sa anunte lansarea de azi, pe 27 aprilie 2016, a unei noi runde de donatii de echipamente IT in intreaga tara.
Este vorba de apelul la propuneri de proiecte „AsoclicK, din solidaritate pentru educatie”.
Prin aceasta se urmareste echiparea a circa 60 de organizatii din Romania cu un total de 500 de calculatoare reconditionate, intre lunile aprilie si septembrie 2016.
ONG-urile, institutiile de invatamant si alte institutii sociale care doresc sa dezvolte proiecte de educatie, formare si integrare prin acces la IT&C, pot aplica pe platforma www.educlick.ro pana in data de 10 iunie 2016.
Beneficiarii finali trebuie sa vina din comunitati defavorizate. Acestia pot fi copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.
Proiectul AsoclicK este un demers ce are ca obiectiv general reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile in Romania, si are ca obiective specifice:
• identificarea structurilor non-profit din Romania (ONG-uri, institutii de invatamant si institutii sociale) care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educatie sau integare sociala si/sau profesionala.
• selectionarea si echiparea celor mai bune proiecte cu materiale IT revalorizate, modernizate si dotate cu software-ul potrivit, astfel incat initiativele lor sa devina realitate.
• consolidarea capacitatilor structurilor laureate cu scopul de a facilita activitati de educatie sau de predare bazate pe TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicarii)
Proiectele inscrise pot avea drept beneficiari persoane apartinand tuturor categoriilor de varsta.
Regulamentul complet este disponibil AICI iar pentru inscrierea proiectelor va rugam utilizati ACEST FORMULAR.
Termenul limita pentru inscrierea proiectelor este 10 iunie 2016.
AsoclicK, un proiect de solidaritate diditala
Asoclick este un proiect de donatii IT organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania.
Proiectul AsoclicK face parte din programul Educlick, programul national de solidaritate digitala prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non-profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. Acest program reda dreptul copiilor si tinerilor la educatie digitala, prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT, si integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piata muncii, prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere.
Din 2008 si pana in prezent, 1972 de proiecte au fost dotate cu un total de 9696 echipamente IT prin intermediul programul Educlick, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 300 000 de beneficiari din toata tara.