Un început de an școlar mai bine pregătit pentru 8 școli din țară, cu implicarea BCR Asigurări de Viață VIG
În cadrul proiectului „Solidaritate pentru Educație Digitală” 85 de calculatoare au fost donate de asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul BCR Asigurări de Viață VIG, către 8 structuri educaționale din țară, pentru a facilita accesul la educația online, indiferent de scenariul adoptat din cele propuse de autorități.
Elevii din 7 școli și o bibliotecă de stat aflate în risc de excluziune socială din județele Galați, Dâmbovița, Arad, Vâlcea, Alba, Vrancea și Buzău au acum posibilitatea de accesa resursele digitale pregătite de cadrele didactice prin intermediul calculatoarelor echipate complet. Echipamentele IT permit accesul elevilor la educație digitală în laboratoarele de informatică sau la educația online de acasă, în funcție de măsurile implementate de fiecare școală, din cele ce au fost stabilite la nivel național.
Cele 85 de calculatoare recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională al asociației vor facilita activitățile educaționale la distanță, iar odată cu reluarea orelor de curs, echipamentele IT vor face parte din dotarea tehnică a laboratoarelor de informatică din următoarele unități școlare și unei biblioteci publice:
Școala Gimnazială Grigore Moisil, jud. Galați
Şcoala Gimnazială Orlești, jud. Vâlcea
Şcoala Gimnazială Jugureni, jud. Dâmbovița
Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” - Structura gimnazială „Spiru Haret”, jud. Vâlcea
Școala Primară Câmpeni, jud. Alba
Școala Gimnazială Gura Caliței structura Școala Primară Nicolae V. Bălan Lacu lui Baban, jud. Vrancea 7. Școala Gimnazială Gheorghe Hariton, jud. Buzău
Centrul de Documentare și Informare „Nicolae Ștefu” Șiria, jud. Arad
Noul an școlar a început cu provocări deosebite, dar cu la fel de multe emoții și bucurii. Doamna profesoară Cerasela Manea, de la structura gimnazială „Spiru Haret” Râmnicu Vâlcea, una dintre cele 8 școli beneficiare, împărtășește cu noi primele impresii:
„Au sosit la noi la școală calculatoare! Am fost cu toții, cu mic cu mare, la recepționarea pachetelor și ne-a bucurat nespus de mult să le primim în școala noastră. Ne-ați adus speranța că bunătatea, gândurile bune și gesturile caritabile există și pot să inspire ca o poveste frumoasă. Cursurile din acest an au început cu reguli noi și depunem toate eforturile să ne adaptăm și să le respectăm.
Vă mulțumim și vă dorim inspirație, multă putere de muncă și cât mai mulți prieteni!”
Recondiționarea calculatoarelor a fost posibilă prin implicarea BCR Asigurări de Viață VIG, care a ales să-și transforme parte din echipamentele IT utilizate, în sisteme PC pentru școlile din mediul rural, prin proiectul „Solidaritate pentru Educație Digitală.”
Erwin Hammberbacher, CEO BCR Asigurări de Viață VIG, a punctat:
“Suntem alături de comunitatea noastră prin proiecte care sunt în permanență conectate la nevoile reale, prin soluții și inițiative sustenabile. Alături de Asociația Ateliere Fara Frontiere, cu care avem un parteneriat de lungă durată, ne implicăm și menținem un dialog constant deschis, răspunzând nevoilor și provocărilor pe care le identificăm în cadrul comunității noastre.
Ne bucurăm de fiecare dată când putem oferi o mână de ajutor pentru un viitor mai bun, iar de data aceasta, în cadrul programului “Solidaritate pentru Educație Digitală”, am reușit împreună să oferim copiilor un început de an școlar aliniat cu contextual actual.”
Solidaritate pentru educație digitală este un proiect al Ateliere Fără Frontiere prin care calculatoarele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online au fost colectate din depozitele companiilor responsabile care aleg să le dea o viață nouă în comunitățile în care este nevoie de ele, apoi acestea au fost pregătite pentru a fi folosite la lecții de o echipă formată din persoane vulnerabile, excluse și marginalizate angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională în atelierul reconect al organizației neguvernamentale.
BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group este o companie membră a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internaționale de asigurări din Europa Centrală și de Est. Înființată în anul 2005 ca subsidiară a BCR, compania și-a început activitatea operațională în anul 2006. În același an, Erste Group devine acționarul majoritar al BCR, iar BCR Asigurări de Viață intră direct în top 10 în industria asigurărilor de viață din România. În anul 2007 compania a fost autorizată și ca administrator de fonduri de pensii facultative și a lansat primul său fond, devenind lider pe piața fondurilor de pensii facultative. În paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continuă ascensiunea în topul asigurătorilor de viață. În septembrie 2008, Vienna Insurance Group (VIG), devine acționar majoritar al companiei. Parteneriatul excelent cu cea mai mare bancă din România, BCR, se reflectă în calitatea produselor de asigurare lansate în rețeaua bancară, în calitatea și diversitatea portofoliului și nu în ultimul rând în rezultatele companiei și recunoașterea de care aceasta se bucură pe piață.