Toata lumea intra în jocul educatiei IT, alaturi de Ateliere Fara Frontiere si companiile Enel in Romania

cover enel.png

Odată cu începerea școlii, aducem vești bune despre fapte generoase.

Companiile Enel in România s-au alăturat partenerilor responsabili ai programului Educlick, care sprijină educația și incluziunea în comunitățile defavorizate, cu noul proiect de donații “Toata lumea intră în jocul educației IT”. 

 Împreună, suntem mândri să putem oferi în acest moment 400 de echipamente IT complete, care așteaptă să fie câștigate de către școli, licee, grădinițe, organizații non-profit și instituții publice sociale care au nevoie de calculatoare pentru lucrul direct cu beneficiarii lor - copii și tineri din comunitătile defavorizate, rurale sau izolate, dornici să învețe, dar care nu au la dispoziție tehnologii avansate în mod curent. 

 În această ediție sunt vizate județele: Arad, Călărasi, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timiș, Tulcea, București. 

 Structurile eligibile sunt invitate să se înscrie începând cu 25 septembrie 2017 folosind formularul disponibil pe site-ul nostru, la acest link.  

 Data limită este 9 octombrie 2017. 

 Mai multe detalii despre condițiile de participare pot fi găsite în Regulamentul concursului. 

 Echipamentele donate prin proiectul “Toata lumea intră în jocul educației IT” au fost colectate cu sprijinul companiilor Enel in România și au primit o nouă viață în atelierul de inserție al Ateliere Fără Frontiere, fiind revalorificate de către persoane în dificultate. Calculatoarele sunt acum complete (unitate centrală și monitor, tastatură și mouse), dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări. 

Orice copil merită să descopere și să învețe. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, sa le asigurăm unelte care sa le stimuleze curiozitatea innascuta si sa ii puna in valoare.

Intră și tu în jocul educației IT alături de Ateliere Fără Frontiere și companiile Enel in România, și ajută-ne transmitem aceste vești celor care au mai multă nevoie de noi! 

 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este un ONG, care a creat 3 intreprinderi socialeavând ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului, și solidaritatea.  Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro 

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » face parte din programul național de solidaritate digitala Educlick. Din 2009, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi au donat prin acest program 10.000 de calculatoare către 2.000 instituții de învățământ și organizații nonprofit. Astfel, 300.000 de copii și tineri defavorizați au primit o nouă șansa de a se integra mai ușor, de a avea acces la informatieși de a-și dezvolta abilitățile digitale. 

Pentru ca fiecare copil are dreptul la o educatie de calitate!

 Despre Enel

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).