REGULAMENT CONCURS AUCHAN-SA LA EDUCATIE, GALATI 2016
Inscrierea se face doar prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.educlick.ro.
Pentru proiectul “Auchan-sa la educatie” formularul de candidatura va fi activ din data de 18.10.2016 pana pe 11.11.2016.
Se poate numi candidat orice structura non-profit sau institutie inregistrata in judetul Galati, care prezinta o propunere de proiect ce favorizeaza educarea, integrarea si/sau formarea tinerilor care provin, in special, din comunitati defavorizate, prin acces la IT&C, calculatoarele urmand a fi destinate utilizarii directe de catre beneficiarii proiectului.
Structurile eligibile pentru a intra in concurs sunt :
- Organizatiile neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii)
- Institutii de invatamant (scoli, licee, facultati, universitati, gradinite de stat)
- Muzee de stat
- Biblioteci de stat
- Institutii sociale
- Institutii medicale
Conditiile de acordare
Pentru finantarea proiectelor castigatoare se va semna un contract de parteneriat cu Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Obiectul contractului de parteneriat prin care se face donatia echipamentelor informatice il va constitui punerea in practica a proiectului anuntat castigator.
Anexele la contract vor fi procesul verbal de predare-primire, certificatul de garantie si declaratia de conformitate. Structurile castigatoare vor raporta rezultatele proiectului prin completarea chestionarelor furnizate de Ateliere Fara Frontiere.
In urma jurizarii structurile care doresc sa cunoasca rezultatele detaliate ale evaluarii pentru proiectul depus sunt rugate sa solicite acest lucru la adresa de mail contact@atelierefarafrontiere.ro mentionand in textul mailului numele structurii, numele proiectului si ID-ul proiectului. Fara aceste informatii, rezultatele detaliate nu vor fi furnizate.
Selectia
Procesul de selectie
Selectia structurilor laureate este un proces in doua etape.
1. Preselectia. Dupa incheierea perioadei de depunere, proiectele inscrise pana atunci intra intr-o preselectie organizata intern de catre angajatii Ateliere Fara Frontiere. Lista proiectelor ce urmeaza sa intre mai departe in jurizare, urmand a fi facuta publica pe site. Pentru a intra in jurizare inscrierile trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
1. Pana la data limita de inscriere, sa completeze formularul online
2. Proiectul trebuie sa se incadreze in domeniile eligibile mentionate (educarea, integrarea si/sau formarea tinerilor)
3. Structura sa nu fi beneficiat, de mai mult de 3 ori de calculatoare din partea Ateliere Fara Frontiere in cei 2 ani precedenti
4. Ateliere Fara Frontiere isi rezerva dreptul de a face preselectia proiectelor si in functie de numarul de calculatoare solicitat. Prin urmare, pe parcursul acestui program, numarul minim stabilit al solicitarilor este de 4 echipamente IT, iar numarul maxim este de 10 echipamente IT.
5. Nu sunt eligibile proiectele cu tenta politica si/sau religioasa
2. Jurizarea. Proiectele ramase in urma preselectiei intra intr-o comisie de evaluare formata din angajatii magazinului Auchan Galati si experti care le noteaza conform grilei de jurizare de la Ateliere Fara Frontiere si aloca numarul de echipamente pentru fiecare proiect. Criteriile de selectie fiind dupa cum urmeaza:
1. Pertinenta proiectului in contextul local
2. Impactul social
3. Impactul educativ
4. Impactul economic
5. Sustenabilitatea proiectului
Structurile castigatoare sunt informate prin email referitor la rezultatele jurizarii si data programarii pentru ridicarea echipamentelor la ceremonie de predare.
Evaluarea proiectelor laureate
Conform regulamentului apelului la propuneri de proiecte, fiecare structura laureata s-a angajat sa completeze chestionarele de evaluare trimise de catre Ateliere Fara Frontiere.
Evaluarea are 3 pasi:
1. Prima evaluarea scrisa : Un chestionar este trimis catre laureatii fiecarei etape dupa 2 luni de la primirea echipamentelor;
2. Vizite la proiectele laureate. Aleatoriu vor fi alese proiecte pentru a primi o vizita din partea Ateliere Fara Frontiere;
3. A doua evaluare scrisa : Un chestionar este trimis catre laureatii fiecare etape dupa 6 luni de la inceperea activitatilor.
Echipamentele informatice
Ateliere Fara Frontiere doneaza echipamente informatice complete. Un echipament informatic cuprinde :
- Unitate centrala – Pentium IV sau Pentium D, procesor Dual core sau Core2duo, Hard-Disk 40Gb – 80 Gb, 1 GB RAM DDR2
- Monitor – LCD
- Tastatura si mouse
- Cabluri
- Softuri : Microsoft Windows (asociatii/fundatii si institutii de invatamant) si Microsoft Office (asociatii/fundatii) sau Linux (muzee de stat, biblioteci de stat, institutii sociale, institutii medicale)
- Garantie hardware 6 luni (transportul pentru service este insa asigurat de laureat)