Catinvest Eastern Europe ajuta AFF sa doteze 15 scoli cu 225 de calculatoare

catinvest dam un byte de ajutor.png

Ne bucuram sa anuntam ca aproape am incheiat predarea a 225 de calculatoare reconditionate in atelierul de insertie reconect catre o serie de 15 unitati de invatamant din Bucuresti, judetele Dambovita, Constanta, Giurgiu, Teleorman si Tulcea. Este una dintre cele mai mari transe de computere destinate dotarii proiectelor educationale din Romania inclusa in planul de donatii din acest an al Ateliere Fara Frontiere. Reconditionarea acestor calculatoare in cadrul programului Dam un Byte de Ajutor a fost posibila datorita sustinerii financiare a Catinvest Eastern Europe, grupul francez care deține 4 centre comerciale in Romania: centrul comercial Tom din Constanta, centrele Esplanada si Orhideea din Bucuresti, centrul comercial Electroputere Parc din Craiova.

catinvest eastern europe ateliere fara frontiere.png

Lista scolilor, gradinitelor si liceelor selectate

Unitatile de invatamant dotate cu cele 225 de calculatoare reconditionate in cadrul programului Dam un Byte de Ajutor, cu sprijinul financiar al Catinvest Eastern Europe sunt:

1) Scoala Gimnaziala Petresti, judetul Dambovita

2) Palatul Copiilor Tulcea

3) Scoala Gimnaziala Nr. 1 Gostinari, judetul Giurgiu

4) Scoala Gimnaziala Ostrov, judetul Tulcea

5) Scoala Gimnaziala Nr. 37 Constanta

6) Scoala Gimnaziala nr. 279 Bucuresti

7) Liceul „Udriste Nasturel” Hotarele, judetul Giurgiu

8) Scoala Gimnaziala Branceni, judetul Teleorman

9) Gradinita nr. 209 Bucuresti

10) Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”  - comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta

11) Scoala Primara Nr. 3 - comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta

12) Scoala Gimnaziala Cornesti, judetul Dambovita

13) Gradinita Nr. 168 Bucuresti

14) Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu

15) Scoala Gimnaziala Nr. 3 „Ciprian Porumbescu” Constanta

Scopul programului Dam un Byte de Ajutor, parte din platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick, este acela de a reduce decalajul informatic dintre scolile din comunitati prospere si cele din zone defavorizate pentru a sprijini o educatie echitabila in Romania.

Ateliere Fara Frontiere se implica in identificarea institutiilor de invatamant din Romania care au nevoie de aceste echipamente IT ca mijloace de educatie si integrare sociala si profesionala, dar un rol important revine si profesorilor si coordonatorilor de la nivelul scolilor. Acestia stiu cel mai bine care sunt nevoile specifice ale copiilor si tinerilor alaturi de care lucreaza la clasa zi de zi, astfel ca printre proiectele educationale propuse de acestia regasim unele care:

- sa-i aduca pe cei mici mai aproape de evenimente si programe internationale menite sa le trezeasca interesul pentru programare;

- sa le permita utilizarea de softuri educationale specifice programei si varstei lor;

- sa ii invete pe tineri si copii cum sa identifice sursele corecte de informare online;

- sa le explice copiilor notiuni de siguranta pe internet.

predare calculatoare dam un byte de ajutor 2019.png
Ateliere Fara Frontiere multumeste Catinvest Eastern Europe pentru implicarea in programul Dam un Byte de Ajutor, editia 2019, si speram sa ni se alature si in urmatoarele programe lansate in cadrul platformei de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick. Pentru ca suntem mereu in contact cu profesori din scolile care aplica in programele AFF dedicate dotarii cu echipamente IT a scolilor, suntem constienti ca nevoia de astfel de resurse este foarte mare. Companiile care sprijina financiar reconditionarea calculatoarelor in atelierul reconect, unde in prezent lucreaza 18 salariati in insertie, care beneficiaza de servicii de acompaniere socio-profesionala, fac posibila salvarea acestor echipamente si echiparea lor pentru a fi folosite acolo unde comunitatile au nevoie de ele.
— Patrick Ouriaghli, Director General Ateliere Fara Frontiere
03.png

Fotografii: Gabriel Voicu