Ateliere Fara Frontiere a livrat cele 1.009 calculatoare din prima editie din 2019 a Dam Click pe Romania

Vizual_Program_Dam_Click_pe_Romania_ed1.png

Asociatia Ateliere Fara Frontiere anunta finalizarea primei editii a EduClick - Dam Click pe Romania 2019, prin care a dotat cu 1.009 calculatoare 56 de unitati de invatamant, 2 institutii publice sociale si 11 organizatii nonguvernamentale ce deruleaza proiecte educationale, intr-un program national in care Kaufland Romania este partener principal.

Calculatoarele au fost livrate catre 69 de laureati ai programului, provenind din 29 de judete ale tarii, ale caror proiecte inscrise in competitie vizau un numar de aproape 14.000 de beneficiari – prescolari, elevi, liceeni, studenti, persoane adulte cu handicap.

Calculatoarele donate sunt acum folosite in implementarea diferitelor proiecte educationale propuse, de la modernizarea laboratoarelor de informatica, la activitati de educatie non-formala si alfabetizare digitala. In cazul Centrului Scolar de Educatie Incluziva „Sf. Andrei” din Gura Humorului, judetul Suceava, cele 15 calculatoare primite au fost distribuite catre cabinetele de terapii specifice la care au acces aproximativ 300 de elevi cu tulburari din spectrul autist, elevi cu deficiente mintale moderate si severe, copii cu Sindrom Down.

Harta laureaTilor primei ediTii din 2019 a programului DAm Click pe RomAnia

Harta laureaTilor primei ediTii din 2019 a programului DAm Click pe RomAnia

Dupa livrarea calculatoarelor, coordonatorii de proiect din unitatile de invatamant, institutiile si organizatiile laureate au fost invitati la un seminar gratuit despre digitalizarea procesului de predare – invatare desfasurat la Bucuresti. Scopul acestuia a fost sa-i ajute pe initiatorii de proiecte educationale sa foloseasca mai bine echipamentele primite si i-a avut ca formatori pe Elena Coman - Asociatia Techsoup, Alex Petre - Junior Achievement Romania si Ovidiu Toma - Ateliere Fara Frontiere.

„Statisticile arata ca avem o medie nationala de un calculator la 12 copii, respectiv la 20 de copii din mediul rural. Impreuna cu Ateliere Fara Frontiere vrem sa imbunatatim aceste cifre si sa oferim o sansa la educatie digitala elevilor din intreaga tara, prin donatia de calculatoare, dar si prin instruirea profesorilor. De doi ani sustinem proiectul EduClick - Dam Click pe Romania pentru ca promoveaza solidaritate, implicare sociala si respect fata de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Pentru prima editie din 2019 a programului EduClick - Dam Click pe Romania, Ateliere Fara Frontiere a alocat 1.000 de calculatoare dar chiar si asa, numarul calculatoarelor s-a dovedit a fi departe de a fi suficient in raport cu nevoia scolilor si organizatiilor care lucreaza cu persoane vulnerabile, in special copii si tineri. „Cele 290 de proiecte educationale inscrise in competitie solicitau, in total, 4.144 calculatoare, de mai bine de 4 ori mai multe decat puteam dona la momentul lansarii apelului de proiecte. Acest lucru ne motiveaza sa continuam sa lucram alaturi de partenerii nostri la extinderea programului”, a declarat Damien ThieryDirector General Ateliere Fara Frontiere.

Liceul Teoretic Maciuca

Liceul Teoretic Maciuca

EduClick - Dam Click pe Romania 2019 a fost implementat si in acest an cu sprijinul Up Romania si al Fundatiei Up. „Privind la numarul mare de scoli, licee, gradinite, institutii de cultura si asociatii din intreaga tara care au beneficiat in ultimii ani de miile de calculatoare oferite de Ateliere Fara Frontiere prin programul EduClick, ne bucuram ca aceasta initiativa a contribuit la educatia si dezvoltarea a zeci de mii de copii si adolescenti din Romania. Pentru noi, Up Romania si Fundatia Up, EduClick este un program nu doar responsabil ci mai ales curajos, prin care Ateliere Fara Frontiere se implica in a construi viitorul copiilor de astazi si a acorda sanse pentru adultii de maine, acesta fiind si motorul care ne-a facut sa ne implicam”, a declarat Elena Pap, Director General al Up Romania. 

„Intr-o comunitate in care multe familii practica inca agricultura de subzistenta, utilizarea de catre elevi a calculatoarelor primite ca donatie reprezinta pentru multi dintre ei o ferestra catre civilizatia, oportunitatile si cerintele societatii actuale”, spune Ariadna Negrea, Scoala Gimnaziala Pietrari, judetul Dambovita, un alt laureat al programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019, editia I.

Toate calculatoarele donate in acest program au fost reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala reconect de o echipa din care fac parte persoane vulnerabile, excluse si marginalizate, angajate intr-un parcurs personalizat de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica, menit sa le ajute sa se integreze in societate si pe piata conventionala a muncii.


Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine in 8 tari si o retea de 126 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro

Despre Fundatia Up si Up Romania

Urmarind dezvoltarea colectiva, intarita de cultura cooperativa si de valorile intregului Grup Up, Fundatia Up are ca viziune sa impulsioneze puterea de a actiona impreuna pentru persoanele aflate in situatie de izolare, dificultate sau dependenta, ajutandu-le sa aiba acces la elementele esentiale, pentru ca astfel acestea sa se dezvolte cat mai liber. Fundatia Up isi coordoneaza actiunile si finantarile in jurul a 4 domenii prioritare: Alimentatie, Locuinta, Educatie si cultura, Sanatate. Pentru mai multe informatii vizitati www.fondation-up.org

Up Romania, parte a Grupului Up, deserveste peste 20.000 de clienti si 750.000 de beneficiari, avand o prezenta pe piata din Romania de mai bine de 17 ani. Portofoliul sau include instrumente de motivare si solutii financiare avantajoase pentru performanta business-ului companiilor: tichete de masa pe suport de hartie si carduri de masa UP Dejun, tichete cadou pe suport de hartie si carduri UP Cadou, vouchere de vacanta pe suport de hartie si carduri de vacanta UP Vacanta, tichete de cultura si carduri de cultura UP Cultura, tichete sociale si tichete sociale pentru  gradininta Up Social, tichete de cresa Up Cresa, platformele UP Achizitii si Stim Online. Pentru mai multe informatii vizitati www.upromania.ro

Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate. AFF a infiintat 3 intreprinderi sociale de insertie - atelierele reconect, remesh si ferma bio&co, in care ofera servicii personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de competente persoanelor care cumuleaza multiple dificultati la angajare. Pentru mai multe informatii vizitati www.atelierefarafrontiere.ro

Tara Duveanu