ENGIE Romania da si in acest an un byte de ajutor
Programul Dam un Byte de Ajutor include acum inca 5 unitati de invatamant din judetele Calarasi, Ialomita, Arges, Prahova si Dambovita pe lista beneficiarilor sai, acestea primind 76 de calculatoare reconditionate, prin implicarea ENGIE Romania. Printre cei 1.466 de beneficiari finali din aceasta editie a programului regasim prescolari cu varste intre 3 si 6 ani, elevi proveniti din mediul rural si familii cu un nivel de trai scazut, elevi din ciclurile primare si gimnaziale, parinti si profesori.
Scoala Gimnaziala „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu din judetul Calarasi, Scoala Gimnaziala „Ferdinand I” Movila din Ialomita, Clubul Copiilor Topoloveni din Arges, Scoala Gimnaziala Loloiasca, din comuna Tomsani, Prahova si Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 Moreni din Dambovita sunt cele mai noi 5 unitati de invatamant care au fost dotate in acest an cu 76 de calculatoare reconditionate in cadrul programului Dam un Byte de Ajutor, parte din platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick. Reconditionarea calculatoarelor a fost sprijinita de ENGIE Romania, partener de lunga durata al asociatiei Ateliere Fara Frontiere, care a decis sa sprijine aceasta initiativa pentru al doilea an consecutiv dat fiind ca programul Dam un Byte de Ajutor aduce un impact semnificativ si de durata in comunitate.
Scoala Gimnaziala „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu a solicitat 15 calculatoare pentru proiectul intitulat „Elevi si parinti, cucerim tehnologia!”, prin care se urmareste pregatirea copiilor si parintilor pentru folosirea eficienta a calculatorului si organizarea de activitati de pregatire suplimentara pentru elevii care raman in urma la invatatura si care au o situatie materiala precara acasa.
Scoala Gimnaziala „Ferdinand I” Movila avea nevoie de dotarea cu tehnica de calcul pentru implementarea unui proiect prin care sa trezeasca interesul elevilor pentru istoria locala traditionala si moderna, propunandu-si sa creeze o sursa de informatii pentru comunitatea locala, toti cei care vor cerceta trecutul istoric al comunei si cei care isi vor asuma sarcina de a conserva si pune in valoare patrimoniul local. Cele 20 de calculatoare solicitate au devenit instrumente utile in evidentierea importantei ,,meseriilor uitate", implicatiile lor asupra omului, mediului si societatii.
Clubul Copiilor Topoloveni a solicitat 11 calculatoare pentru proiectul „Lumea noastra... la un click distanta!” pentru schimbarea echipamentelor din laboratorul de informatica, dotarile precedente fiind din anul 2005, calculatoarele fiind uzate fizic si moral. Cu ajutorul calculatoarelor reconditionate primite de la AFF, Clubul Copiilor poate sa desfasoare activitati interdisciplinare in cadrul cercurilor existente, folosind solutii software care sa creasca atractivitatea procesului de predare-invatare.
Scoala Gimnaziala Loloiasca, din comuna Tomsani, avea nevoie sa creeze un cabinet de informatica, mai ales ca noul plan cadru pentru invatamantul gimnazial prevede o ora pe saptamana de informatica iar scoala nu avea echipamentele necesare. In plus, dotarea scolii cu 15 calculatoare va fi benefica si copiiilor provenind din familii sarace, care vor putea folosi echipamentele pentru a-si face temele.
Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 Moreni a propus un proiect inspirat de faptul ca utilizarea calculatorului in educatia prescolarilor permite transmiterea si asimilarea de noi cunostinte intr-un mod atractiv pentru copii. Prin proiectul „Inovare in Invatare prin Utilizarea Competentelor Digitale”, pentru care gradinita a solicitat 15 calculatoare, initiatorii urmaresc dezvoltarea culturii vizuale a celor mici, a gandirii lor critice, imaginatiei, perspicacitatii, creativitatii, coordonarii oculo-motorii etc.
„Ne bucuram sa sprijinim acest demers de educare a tinerei generatii prin facilitarea accesului la tehnologie. Speram ca elevii din scolile respective sa aiba o experienta educationala imbunatatita, care sa le deschida gustul pentru cunoastere, iar cadrele didactice sa comunice mai usor cu o generatie nativ digitalizata” — a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.
„Multumim ENGIE Romania pentru implicarea in acest program, facand posibila reconditionarea celor 76 de calculatoare care au ajuns in aceste unitati de invatamant si totodata sustinand activitatea atelierului reconect in care persoane vulnerabile, excluse si marginalizate lucreaza la colectarea, pregatirea pentru reutilizare si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice” – a completat Patrick Ouriaghli, co-fondator Ateliere Fara Frontiere.
Unitatile de invatamant care au nevoie de echipamente IT pentru proiectele educationale pe care le deruleaza in comunitati defavorizate sunt invitate sa urmareasca educlick.ro, site-ul platformei nationale de donatii de calculatoare pentru educatie si sa se aboneze aici la newsletterul care aduce vesti despre lansarea de noi programe dedicate dotarii acestora.
***
Grupul ENGIE este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice. ENGIE Romania este principala filiala a Grupului in Romania si detine companiile Distrigaz Sud Retele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian si Braila Winds. Compania activeaza in urmatoarele domenii de activitate: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate. ENGIE Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienti, opereaza o retea de distributie de circa 19.600 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au 3.900 de angajati.