S-a lansat programul Dam Click pe Romania 2019, editia a II-a, in care AFF doneaza 300 de calculatoare
Asociatia Ateliere Fara Frontiere lanseaza astazi editia a doua a programului EduClick - Dam Click pe Romania 2019, prin care va dota cu 300 de calculatoare scolile, institutiile publice si organizatiile non-profit care lucreaza cu tineri si copii din comunitati defavorizate, multumita implicarii Societe Generale European Business Services ca partener principal.
Pentru aceasta editie a programului, Ateliere Fara Frontiere a alocat 300 de calculatoare reconditionate pentru care pot aplica scoli, licee, gradinite, organizatii non-profit si institutii sociale si culturale care prezinta un proiect de educatie, formare sau integrare sociala prin acces la IT&C. Organizatiile interesate isi pot inscrie proiectele in concurs pana pe 13 octombrie 2019, prin intermediul formularului de pe site-ul educlick.ro. In procesul de jurizare, vor fi favorizate proiectele dedicate copiilor si tinerilor care vizeaza un impact social in comunitate, urmand ca cei 20 de laureati ai programului sa fie anuntati pe 21 octombrie.
„In aceasta luna au inceput cursurile 2.824.594 de elevi si copii inscrisi la gradinita. Din pacate, stim ca parcursul scolar al multora dintre ei nu va fi lipsit de obstacole, mai ales in cazul celor care se confrunta cu un risc crescut de saracie si excluziune sociala. Lansam astazi un nou apel de proiecte pentru a identifica scolile si organizatiile care au nevoie de tehnica de calcul in implementarea unor programe dedicate copiilor si tinerilor care intampina astfel de dificultati”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fara Frontiere.
„Societe Generale European Business Services a ales sa se implice in cea de-a doua editie a Programului EduClick - Dam Click pe Romania 2019 pentru ca atinge o arie de dezvoltare atat de necesara pentru sistemul de invatamant romanesc – nevoia de digitalizare, de a fi la curent cu evolutia tehnologica. Prin intermediul acestui program, in fiecare an generatii noi de elevi vor putea beneficia de echipamentul necesar pentru pregatirea lor si vor fi cu un pas mai aproape de un viitor conectat cu cerintele de pe piata muncii. De altfel, este un apel catre noi toti sa privim cu o mai mare responsabilitate deseurile electronice si modul in care acestea pot fi gestionate si reutilizate”, a completat Roxana Patrascu, Communication & PR Manager al Societe Generale European Business Services.
Programul EduClick - Dam Click pe Romania 2019 este sprijinit si anul acesta de Up Romania si Fundatia Up. “Accesul la educatie digitala si informare ar trebui sa fie un drept de care sa beneficieze toti elevii si tinerii si un subiect pe agenda prioritara a celor care pot face posibil acest lucru, de fapt, o prioritate a fiecaruia dintre noi. Initiativa asociatiei Ateliere Fara Frontiere de a implementa si duce mai departe, an de an, proiectul EduClick – Dam Click pe Romania ne-a demonstrat ca se poate: oameni cu suflet, implicati si devotati, reconditioneaza si dau o noua viata calculatoarelor pentru ca, mai departe, cadre didactice dedicate si dornice sa ofere sanse mai bune celor pe care ii educa sa poata construi un viitor mai bun pentru tinerele generatii prin proiecte de dezvoltare a competentelor digitale si de incluziune sociala. Aceasta putere a lui „impreuna” pentru educatie si sanse egale este o reusita frumoasa pe care si noi, Up Romania si Fundatia Up, o sustinem”, a declarat Elena Pap, Director General al Up Romania.
Cele 300 de calculatoare incluse in aceasta editie au fost reconditionate in atelierul de insertie reconect al asociatiei si vor ajunge la cei 20 de laureati complet echipate. Ele au fost colectate de la companii si apoi reparate de 16 persoane vulnerabile, excluse si marginalizate, care beneficiaza de un parcurs personalizat de insertie socio-profesionala, menit sa le ajute sa-si recladeasca viata si sa intre pe piata conventionala a muncii.
In anul 2019, Ateliere Fara Frontiere a alocat celor doua editii ale programului Dam Click pe Romania 1.300 de calculatoare, din totalul de peste 2.500 pe care le va dona prin platforma EduClick catre proiecte educationale derulate in beneficiul comunitatilor defavorizate.
Despre Societe Generale European Business Services
Societe Generale European Business Services a fost fondata in 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania ofera servicii profesionale de inalta calitate in diverse domenii de activitate pentru entitatile Grupului din intreaga lume: finante/contabilitate, achizitii, resurse umane si IT.
In 2016, SG EBS a primit premiul de excelenta pentru cea mai rapida crestere in cadrul Romanian Outsourcing Awards, in 2018 a obtinut premiul SSC Company of the Year in cadrul Romanian Outsourcing and Share Services Awards Gala, iar anul acesta a obtinut premiile Employer of the Year si CSR initiative of the year, in cadrul Business Service Forum organizat de catre Outsourcing Today. De asemenea, tot anul acesta, in cadrul ABSL Awards Gala, a primit premiul 1st Place Business Leader in categoria Business Innovation. www.sgebs.com
Despre Fundatia Up si Up Romania
Urmarind dezvoltarea colectiva, intarita de cultura cooperativa si de valorile intregului Grup Up, Fundatia Up are ca viziune sa impulsioneze puterea de a actiona impreuna pentru persoanele aflate in situatie de izolare, dificultate sau dependenta, ajutandu-le sa aiba acces la elementele esentiale, pentru ca astfel acestea sa se dezvolte cat mai liber. Fundatia Up isi coordoneaza actiunile si finantarile in jurul a 4 domenii prioritare: Alimentatie, Locuinta, Educatie si cultura, Sanatate. www.fondation-up.org
Up Romania, parte a Grupului Up, deserveste peste 20.000 de clienti si 750.000 de beneficiari, avand o prezenta pe piata din Romania de mai bine de 17 ani. Portofoliul sau de produse si servicii include, printre altele, tichete de masa pe suport de hartie si carduri de masa UP Dejun, tichete cadou pe suport de hartie si carduri UP Cadou, vouchere de vacanta pe suport de hartie si carduri de vacanta UP Vacanta, tichete de cultura si carduri de cultura UP Cultura, tichete sociale si tichete sociale de graditinta Up Social, tichete de cresa Up Cresa, platformele UP Achizitii si Stim Online. www.upromania.ro
Despre Ateliere Fara Frontiere
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romaneasca pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate. AFF a infiintat 3 intreprinderi sociale de insertie prin activitatea economica - atelierele reconect, remesh si ferma bio&co - in care ofera servicii personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de competente persoanelor care cumuleaza multiple dificultati la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro